Keski-Pohjanmaan lintupaikkaopas

LintupaikkaopasLähes neljän vuoden aherrus palkittiin ja perjantaina 21. syyskuuta 2012 lintupaikkaoppaan toimitustyöryhmä julkisti Keski-Pohjanmaan lintupaikkaoppaan lehdistötilaisuudessa. Opas on suunnattu lintu- ja luontoharrastajille, joita kiinnostaa keskipohjanmaalainen luonto ja linnusto. Kirjassa kuvataan noin 100 yhdistyksen tärkeintä retkikohdetta sanoin, kuvin ja kartoin. Kohdekuvauksien kirjoittajia on kaikkiaan ollut 22, joilla kaikilla on pitkä retkeilykokemus kohdealueilla. Upeita valokuvia 320-sivuisessa kirjassa on kaikkiaan lähes tuhat ja kuvaajat ovat pääasiassa paikallisia.

Kirja on toteutettu  EAKR-rahoituksella. Lisäksi tukea hankkeelle ovat antaneet Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Kalajoen kaupunki, Alavieskan kunta, Kokkolan kaupunki, Kannuksen kaupunki, Luodon kunta, Kruunupyyn kunta, Pietarsaaren kaupunki ja Pedersören kunta. Kiitos hankkeen tukijoille.

Uudet jäsenet saavat myös kirjan liittymislahjana jäsenmaksun ja postituskulujen hinnalla niin kauan kuin kirjaa on saatavilla.

KPLY:n hallitus ja lintupaikkaoppaan toimitustyöryhmä haluaa kiittää kaikkia projektiin osallistuneita. Talkootyötä on tehty hartiavoimin ja toivomme, että kaikkien vaiva palkitaan tämän upean kirjan myötä.