Yhdistys

Birdlife Keski-Pohjanmaa ry on perustettu 14.5.1978 Pohjanmaan keskiosien lintuharrastajien ja -tutkijoiden välistä kanssakäymistä ja tiedon saamista edistämään sekä yleisön informoimiseksi.

Yhdistyksemme on BirdLife Suomen jäsenyhdistys. Yhdistyksen havaintojenkeruu- ja toimialue ulottuu rannikolla etelästä Uusikaarlepyyn ja Oravaisten rajalta pohjoiseen Kalajoen ja Pyhäjoen rajalle. Idässä etäisin kunta, Pyhäjärvi, sijaitsee rannikolta liki 200 km päässä. Alue ulottuu etelässä ja kaakossa Perhonjokilaakson kuntiin, Lestijärveen, Halsuaan ja Veteliin.

Yhdistyksen toimintamuotoja ovat mm. lintujen muuton seuranta, retket, erilaisten julkaisujen tuottaminen, yleisön opastaminen ja valistus, kurssien ja leirien järjestäminen, erilaiset lintulaskennat, seurannat sekä yksittäiset lintututkimukset ja lintujen rengastus. Yhdistys julkaisee Ornis Botnica-julkaisua, johon on koottu merkittävimpiä tutkimustuloksia sekä tiedonantoja linnuista. Birdlife Keski-Pohjanmaa ry laatii myös lausuntoja erilaisiin ympäristöhankkeisiin, jotka koskevat linnustoa sekä on toiminut konsulttina linnustoselvityksissä.

Yhteystiedot:

Birdlife Keski-Pohjanmaa ry
PL 171
67101 Kokkola