Toiminta

SUOJELUTOIMINTA

BirdLife Keski-Pohjanmaan yksi tärkeimmistä toimintamuodoista on linnustonsuojelu. Linnuston suojelu perustuu linnustonseurantoihin ja lintukantojen muutoksien tarkkailuun. Yhdistyksen jäsenistö osallistuu omalla panoksellaan valtakunnallisiin ja paikkallisiin seurantoihin sekä laskentoihin.

Suojelutoiminta

KERHOT

Yhdistyksen yhtenä toimintamuotona on kerhotoiminnan tukeminen. Kokkolassa toimii lapsille ja nuorille tarkoitettu Lintukerho Viklo, joka tekee kevät- ja syysaikaan viikottain retkiä. Ylivieskan, Sievin, Nivalan ja Haapajärven alueella toimii lintukerho Larus, joka pitää kuukausittan kokouksia ja yhteisiä retkiä. Tutustu tarkemmin kerhojen toimintaan alla olevista linkeistä.

– Lintukerho Viklo (toiminta keskeytynyt)

Lintukerho Larus

YHDISTYSRETKET

BirdLife Keski-Pohjanmaa on pyrkinyt järjestämään yhdistysretkiä vuosittain jäsenistölle. Retket on viime vuosina suunnanneet mm. Viroon ja Irlantiin.

LINTURALLIT

Yksi harrastustoiminnan muoto on yhdistyksen järjestämät linturallit. Vuosien varrella ralleja on järjestetty jokaisessa yhdistyksen kunnassa. Ralleissa pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lajia sovitussa ajassa. Suurin osa ralleista on joukkuekisoja, mutta myös henkilökohtaisia ralleja löytyy. Yhdistyksen vanhimmat rallit ovat tammikisa ja Kalajoen Marrasralli.

Rallit

JULKAISUTOIMINTA

Yhdistys julkaisee vuosikirjaa Ornis Botnica, jossa julkaistaan havaintokatsauksia, linnustonseurantaraportteja, Tankarin lintuaseman toimintaa ym.

TOIMINTAKERTOMUKSET

Toimintakertomus on yhdistyksen kevätkokouksessaan esittelemä virallinen dokumentti, jossa esitetään aiemman toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat.

Toimintakertomukset