Ohjeita Whatsapp-ryhmään

Liittyminen

Lataa tarvittaessa Whatsapp-sovellus älypuhelimeesi ja asenna se sekä luo oma tili sovelluksessa.

Lähetä liittymisviesti numeroon 0440130182 (Mika Kumpulainen). Kirjoita viestiin nimesi, puhelinnumerosi ja ilmoita, että haluat liittyä BirdLife Keski-Pohjanmaa -ryhmään. Vahvistathan jo liittymisviestissä olevasi yhdistyksen jäsen, sillä ryhmä on tarkoitettu vain jäsenille.

Ryhmästä eroaminen

Pystyt eroamaan itse suoraan sovelluksessa: valitse ryhmän ”etusivu” ja osallistujalistan alapuolella on ”Poistu ryhmästä”-nappi.

Viestit

Ryhmä on perustettu lähinnä mielenkiintoisten lintuhavaintojen jakamista varten lintuharrastajille BirdLife Keski-Pohjanmaan alueella. Viestien lähettäminen ja vastaanottaminen on ilmaista. Sovellus toimii nettiyhteyden kautta, joten tiedonsiirrosta voi käyttäjälle syntyä kustannuksia. BirdLife Keski-Pohjanmaa ja ryhmän ylläpitäjä eivät vastaa ryhmästä jäsenille aiheutuvista kuluista.

Mielenkiintoisen havainnon tehdessäsi laita rohkeasti viesti Whatsapp-ryhmään. Viestin muoto tulisi olla mahdollisimman selkeä ja lyhyt, jos kerrot mitä havaitsit, missä (kunta ja tarkempi paikka) ja milloin. Esimerkki viestistä ”Luhtakana, Kokkola Nisulanpotti 1 juhlapukuinen paikalla klo 12:45”. Havaintosi voi olla esim. harvinaisesta tai vähälukuisesta lajista, vuodenaikaan harvinaisesta lajista, muutosta jne. esim. ”Mustalintumuutto käynnistyi Kalajoen Maakallassa. Viimeisen puolen tunnin aikana 5000 muuttavaa”. Paikan osoittamiseen voit käyttää tarkkoja osoitteita, joita navigaattorien avulla helposti löydetään tai voit jopa linkittää ainakin Google Maps-applikaatiosta suoraan karttalinkin ryhmään. Ryhmän tarkoituksena ei ole ainoastaan bongaaminen, joten retkikuviakin voi ajoittain jakaa harrastusryhmälle. Viestejä kirjoitettaessa muista kuitenkin nettietiketti ja hyvä käytös. Herjaavista tai muuten ryhmään sopimattomista viesteistä ylläpitäjä voi poistaa ryhmästä kyseisen jäsenen.

Bongaamaan ja retkeilemään mennessäsi muista myös BirdLife Suomen havainnoi huomaavaisesti -ohjeet.