Juhani Hannila puheenjohtajaksi

Keski-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys valitsi kevätkokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Juhani Hannilan. Poikkeuksellinen puheenjohtajan valinta jouduttiin tekemään, kun syksyllä puheenjohtajaksi valittu Johan Hassel valittiin BirdLife Suomen hallituksen puheenjohtajaksi.

Juhani Hannila on toiminut pitkään yhdistyksen luottamustehtävissä. Hän on toiminut aiemminkin yhdistyksen puheenjohtajana ja hän on ollut hallituksen pitkäaikainen jäsen. Juhani on varsinainen lintuharrastamisen sekatyömies. Keväällä hänet voi löytää staijaamasta ”turhuuden kallioilta”. Saaristolaskennat, rantalinnusto ja pesäpoikasrengastukset kuuluvat Jussin kesän viettoon ja syksyllä hän suuntaa Tankarin lintuasemalle rengastustoimiin. Jussi on myös innokas linturalleilija. Vuotuisiin ralliperinteisiin on viime vuodet kuuluneet niin Kuusamon lintumaraton kuin Kalajoen Marrasralli. Hän kuuluu myös joka kevät Marinkaisten tornin valtaavaan ”Kolkko Bran” Tornien taisto- joukkueeseen. Jussi tunnetaan myös innokkaana matkailijana ja harrastajaluontokuvaajana. Hänen kuviaan voi ihastella mm. Ornis Botnicoissa ja Keski-Pohjanmaan lintupaikkaoppaassa. Ja väittääpä hän mitä tahansa, niin on hänet nähty myös bongauspaikoilla.

Juhanilla on biologin koulutus ja hän työskentelee Kokkolan kaupungilla ympäristösihteerinä. Hän on tehnyt paljon linnustotutkimusta ja -laskentaa Keski-Pohjanmaan saaristossa. Luonto on muutenkin lähellä hänen sydäntään. Lintujen lisäksi kalastus vie hänet usein luontoon virkistäytymään.