Keski-Pohjanmaan lintupaikkaopas julkaistu!

LintupaikkaopasLähes neljän vuoden aherrus palkittiin ja perjantaina 21. syyskuuta lintupaikkaoppaan toimitustyöryhmä julkisti Keski-Pohjanmaan lintupaikkaoppaan lehdistötilaisuudessa. Opas on suunnattu lintu- ja luontoharrastajille, joita kiinnostaa keskipohjanmaalainen luonto ja linnusto. Kirjassa kuvataan noin 100 yhdistyksen tärkeintä retkikohdetta sanoin, kuvin ja kartoin. Kohdekuvauksien kirjoittajia on kaikkiaan ollut 22, joilla kaikilla on pitkä retkeilykokemus kohdealueilla. Upeita valokuvia 320-sivuisessa kirjassa on kaikkiaan lähes tuhat ja kuvaajat ovat pääasiassa paikallisia.

Kirja on toteutettu  EAKR-rahoituksella. Lisäksi tukea hankkeelle ovat antaneet Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Kalajoen kaupunki, Alavieskan kunta, Kokkolan kaupunki, Kannuksen kaupunki, Luodon kunta, Kruunupyyn kunta, Pietarsaaren kaupunki ja Pedersören kunta. Kiitos hankkeen tukijoille.

Kirja tullaan jakamaan yhdistyksen toimialueen kuntiin, kirjastoihin, yläkouluihin ja lukioihin. KPLY:n nykyiselle jäsenistölle kirja toimitetaan lähiaikoina joko postitse tai jakamalla. Jäsenet voivat hakea kirjoja suoraan myös yhdistyksen taloudenhoitajalta Kari Koivumäeltä.

Uudet jäsenet saavat myös kirjan liittymislahjana jäsenmaksun (25 €) ja postituskulujen hinnalla (10 €) niin kauan kuin kirjaa on saatavilla. Hankkeen rahoituksesta johtuen kirjaa ei tulla myymään esim. kirjakauppojen kautta. Varmin keino saada tämä upea kirja käsiisi ja retkelle mukaan, on siis liittyä yhdistyksen jäseneksi. Liity tästä KPLY:n jäseneksi!

KPLY:n hallitus ja lintupaikkaoppaan toimitustyöryhmä haluaa kiittää kaikkia projektiin osallistuneita. Talkootyötä on tehty hartia voimin ja toivomme, että kaikkien vaiva palkitaan tämän upean kirjan myötä. Suuri kiitos Teille!