2007

Vuosi 2007 aloitti pirteästi heti tammikuussa, kun Halsuan Hietalahdesta löytyi ruokinnalla käyvä valkoselkätikka. Vaseti on ollut KPLY:llä harvoin bongattavissa, joten se saikin ansaittua mielenkiintoa useiden harrastajien taholta. Lopputalven ja alkukevään kuukaudet kuluivat perinteisesti hiljaisina.

Kevään ensimmäisiä pinnoja tarjosi pietarsaaressa nähty pikkukiljukotka, jahka ARK suo… Pikkukiljukotka nähtiin myöhemmin keväällä/kesällä myös Lohtajan Pahkanevalta pariinkin otteeseen ja kertaalleen Ylivieskan Viitajärvellä. Kalajoella huhtikuussa oleillut amerikantavi oli pinna ainakin yhdelle kärkipään listaajista. Kevään kolmas pinnalistoja tuulettanut laji oli lampiviklo, joka viivähti useamman päivän Pietarsaaren Rotholmsgrundetilla toukokuun puolessa välissä. Toukokuun puolessavälissä koettiin myös todellinen pommi, kun Lohtajan Ohtakarista löytyi KPLY:n ensimmäinen RUOSTEKURKKUSIRKKU. Lintu ei kuitenkaan pysynyt paikalla pitkään ja havainto jäikin vain yhden kokeneen harrastajan tekemäksi. Sirkusta tuli 341 KPLY:n alueella havaittu laji.

Kesä tarjosi myös pinnalistaajille mukavia lajeja, vaikka mitään mullistavaa ei löytynytkään. Pietarsaaren Alhomenissa pitkään laulanut mustaleppälintu oli pinna yhdelle. Onnistunut pesintä todettiin myöhemmin syksyllä. Vetelistä jo ”perinteiseltä” paikalta löytyi kesäkuun alussa rastaskerttunen, joka oli pinna monille edellisen bongaamatta jättäneille. Onnekkaat aru-bongarit kepittivät samalta paikalta spondesti laulavan 2kv kuhankeittäjän, josta siunaantui KPLY pinna jopa 4/7 paikalla olleista! Keittäjä on yllättävän kova laji KPLY:llä ja todella harvoin bongattavissa. KPLY:n kesärallissa erään joukkueen löytämä pikkusieppo oli pinna yhdelle joukkueen jäsenistä. Loppukesän aikana ainoa bongattavissa ollut KPLY-pinna oli Kalajoen letolla muutaman päivän viihtynyt leveäpyrstökihu, lisäksi yksi onnekas harrastaja sai kartutettua pinnalistaansa Kalajoella muuttaneella kurppelolajilla.

Syksyn yllättäjiä oli myöhäinen kattohaikara, josta siunaantui pinna yhdelle. Merisirrejä ja harmaapäätikkoja näkyi syksyn aikana hyvin, ja näistä hoituikin paikko muutamalle listaajalle. Spondesti Tankarista revitetty naaras kyhmyhaahka oli myös pinna yhdelle. Loppusyksyn/alkutalven aikan viiksitimaleja oli bongattavissa sekä Kokkolassa, että Kalajoella. Marrasrallissa yksi onnekas joukkue onnistui hoitamaan Kalajoen timalit ja niistä tuli pinna yhdelle joukkueen jäsenistä. Vuoden toinen bongattavissa ollut valkoselkätikka viihtyi koko syksyn Leton-Vihaslahden alueella tarjoten pinnaa sitä kaipaaville. Joulukuun aikana ”rareja” ei enää löytynyt ja näistä tilanteista lähdettiin vuoteen 2008!