Taisto alkaa!

© Lauri Hänninen / BirdLife SuomiTornien taisto järjestetään nyt 18. kerran. Taistopäivä on lauantai 7.5.2011. Ensimmäisen Tornien taiston järjesti Eläinmaailma-lehti vuonna 1994. Vuonna 2000 BirdLife Suomi tuli järjestäjäksi ja tapahtuma laajeni kaikille avoimeksi. Silloin joukkueita oli mukana 72. Vuonna 2010 kisattiin ennätyksellisesti jo yli 300 tornissa.

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa pyritään havaitsemaan lintutornista mahdollisimman monta lajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa. Tornien Taistoon voi osallistua kuka tahansa. Lisäksi yleisö on tervetullut jokaiseen kisaan osallistuvaan torniin. Tänä vuonna Tornien taistolla kerättyjä varoja käytetään makunnallisesti tärkeiden lintualueiden kartoitushankkeisiin.

Keski-Pohjanmaalta on tunnetusti taistoon osallistunut useita torneja. Nyt on oiva hetki vallata oma torni ja ottaa taistoon osaa. Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan taistoon ja samalta sivulta löytyvät varatut ja varaamattomat tornit.

 

Linkit

BirdLife Suomi – Tornien taisto