Tammikisa 2014 käynnissä

Kuvaaja: Jarno Rasmus / Roller.fiPerinteinen Tammikisa käynnistyi 1. tammikuuta 2014 ja kestää kuun loppuun asti. Kisa on henkilökohtainen ja tarkoituksena on havaita mahdollisimmian monta lintulajia KPLY:n toimialueella.

Alkukuun lauha säätila edesauttoi aina tammikuussa vaikeiden vesilintujen havaitsemiseen. Toisaalta lauha talvikeli ei houkutellut ruokintapaikoille juurikaan talvilintuja. Pihlajanmarjojen niukkuus näkyy tammikuussa marjalintujen vähyytenä, joten rastaiden, tilhien ja kuurnien hakeminen on haasteellisempaa. Kunnon pakkaskelit kuun puolessa välissä houkuttelee pikkulintuja ruokinnalle ja saattaapa joukossa olla harvinaisiakin yllätyksiä, joten nyt kannattaa pitää silmällä omaa, mutta myös naapurin ruokintapaikkaa.

Syksyn voimakas hiiripöllövaellus näkyy vielä tammikuussakin useiden paikalle jääneiden hiiripöllöjen toimesta. Myös Metlan mukaan myyräkannat ovat vahvistumassa, mikä lupaa tammikuussa alkavalle pöllökaudelle vaihteeksi hyvää. Pöllöretkille kannattaa suunnata erityisesti loppukuusta ja kelin on syytä olla tuuleton, jotta soidinhuhuilua aloittavia voi pöllöjä voi kuulla.

Tarkemmat tiedot rallin purkamisesta tiedotetaan yhdistyksen sivuilla. Nyt siis lämpimästi päälle, termokseen lämmintä juotavaa ja retkelle!