Tammikisa 2016 – Tulokset

Leo Saarijärvi vei mestaruuden tänäkin vuonna. Leo onnittelevat Juhani Hannila ja Mika Kumpulainen.Tammikuu alkoi lauhana ja meri oli kuun alussa vielä sulana, joten vesilintuja löytyi paikoitellen mukavasti. Kokkolan suurteollisuusalueen lauhdevesialtaissa talvehtivat nokikana ja pikku-uikku, jotka molemmat saatiin rallilajeiksi, vaikka alueelle ei ole menemistä ilman asianmukaisia lupia. Teollisuusalueella viihtyi myös tuulihaukka, josta tehtiin muutama havainto tammikuussa. Jymypaukku oli 1.1. Nivalassa havaittu kurki, joka katosi samana päivänä. Edellissyksyn ennätyksellisen kovan valkoselkätikkavaelluksen jäljiltä oli Keski-Pohjanmaallekin jäänyt useita valkoselkiä "talvireviireille". Samoin harmaapäätikkoja ilmestyi ruokinnoille talven kiristyttyä tammikuun puolessa välissä. Pähkinänakkeleita viihtyi muutamalla ruokinnalla ja punarinta kahdella ruokinnalla.

Myyriä on ilmeisen vähän, koska pöllöjen määrät olivat todella pieniä. Ainoastaan muutamia hiiripöllöjä havaittiin tammikuussa. Samoin marjalinnut olivat lähes täysin hukassa. Räkätti– ja mustarastas hoituivat, mutta esim. tilhi ja taviokuurna jäivät havaitsematta kokonaan rallissa.

Kokkolan Laajalahdessa havaittiin edellisvuosien tapaan ainoat viiksitimalit ja jätevedenpuhdistamolla yksi parvi vuorihemppoja. Loppukuusta Kokkolan Isokarin edustalle ilmestyi naurulokki ja isolokki, joista ensin mainittu havaittiin usean ralliin osallistuneen taholta.

Rallituloksen ilmoitti kaikkiaan 12 henkilöä ja voitto matkasi vuoden tauon jälkeen Pietarsaareen Leo Saarijärvelle, lajimäärällä 55. Toiseksi nousi Sami Salonkoski lajimäärällä 48 ja pronssille jätettiin Toni Uusimäki lajimäärällä 47. Yhteislajimäärä oli 74 lajia. Rallin lajilistasta jäi puuttumaan mm. tilhi, taviokuurna, metso, mustapääkerttu, isolokki (havaittiin tammikuussa).

 

TULOKSET

 1. Leo Saarijärvi 55 lajia, 2 ässää (järripeippo, mustavaris)
 2. Sami Salonkoski 48 lajia, 2 ässää (isokäpylintu, tundraurpiainen)
 3. Toni Uusimäki 47 lajia, ei ässiä
 4. Nea Pitkäkangas 43 lajia, ei ässiä
 5. Hannu Tikkanen 39 lajia, ei ässiä
 6. Seppo Pudas 37 lajia, 2 ässää (riekko, tukkasotka)
 7. Kari Koivumäki, 37 lajia, ei ässiä
 8. Reijo Jussilainen 32 lajia, 2 ässää (kottarainen, kurki)
 9. Juhani Hannila 32 lajia, ei ässiä
 10. Mika Kumpulainen 29 lajia, ei ässiä
 11. Janne Vanhala 26 lajia, 1 ässä (hiiripöllö)
 12. Johan Hassel 21 lajia, ei ässiä