Kalajoen 14. Marrasralli 2.11.2013 – Tulokset

 

 

Pantomiimihevoset: Samuli Lehikoinen (vas.), Petri Lampila ja Harri Taavetti.Kalajoen 14. Marrasralli rallattiin perinteisesti marraskuun ensimmäisenä lauantaina 2.11.2013. Ralliin lähti kaikkiaan seitsemän joukkuetta, joissa oli 23 rallaajaa. Lauha sää oli vallinnut jo hyvän tovin, joten meri oli jäästä vapaa. Keli oli ajankohtaan nähden lämmin ja lounainen tuuli, koko päivän kestänyt nuhruinen, sateinen keli ja sumu teki päivästä syksyisen ja harmaan. Lunta oli maastossa vain paikoittain. Voiton vei oululaisjoukkue Pantomiimihevoset, johon kuuluivat Petri Lampila, Harri Taavetti ja Samuli Lehikoinen. Joukkueen lajimäärä oli 54 lajia. Rallissa havaittiin kaikkiaan 72 lajia.

 

PERUSLAJIT

 

Joukkueet hoitivat peruslajit tänä vuonna todella hyvin. Ainoastaan muutamien lajien kohdalla päästiin antamaan ”negaässä”-taputukset.

 

HUUTOLAJIT

Marjalintumassoja ei ollut havaittavissa eikä merelläkään ollut merkittävää liikehdintää. Kahden joukkueen havaitsemia lajeja olivat tukkakoskelo, silkkiuikku, merimetso, punakylkirastas, kanahaukka, taviokuurna, selkälokki, kapustarinta (Letto) ja Tyngän uuttukyyhky.

 

ÄSSÄT

 

Huru-ukkojen vuodesta toiseen ”varma” ässä, kuukkeli ei pettänyt tänäkään vuonna. Kuukkeli hoitui Huru-ukoille Himangalta. Ämmän ja äijänkäppyröiden ainoa ässä, haapana irtosi Letolta. Isku itään herkutteli usean ässän voimin. Pikku- ja kirjosiipiloxia olivat hoituneet jostain Vasannevan suunnalta, hemppo Särkiltä, ylilentävä västäräkki Plassista ja pähkinähakki Pitkäsenkylältä. Lumikin ja kolmen pienen kääpiön ainoa ässä, vuorihemppo kompattiin lentoon Rahjan sataman ruderaattikentältä. Siiponjoen sissit saivat hoidettua meristaijilla rallin ainoan ruokkilinnun, joka jäi määrittämättä lajilleen.Voittoisa Pantomiimihevoset pääsivät hirnumaan kolme kertaa purussa. Ässiä heillä oli peippo, peltopyy(!) ja laulurastas. Edellisvuoden voittoa puolustanut Sumuisten dyynien gorillat piipittivät jo aamutuimaan rallin kovimman lajin: hippiäisuunilinnun! Pro oli ollut tiaisparvessa Vasannevalla. Kyseessä taitaa olla yksi myöhäisin pro KPLY:n alueelta. Toinenkaan joukkueen ässä ei ollut helpoimmasta päästä. Harmaapäätikka hoitui Vasankarista.

 

TULOKSET

 

1. Pantomiimihevoset (S. Lehikoinen, P. Lampila ja H. Taavetti), 54 lajia, 3 ässä (peippo, peltopyy, laulurastas)

2. Siiponjoen sissit (J. Koistinen, H. Tuohimaa ja K. Varpenius), 51 lajia, 1 ässä (ruokkilintu)

3. Isku itään (J. Hannila, J. Hassel ja H. Tikkanen) 50 lajia (viim. laji klo 15.20), 5 ässää (hemppo, pähkinähakki, västäräkki, pikkukäpylintu, kirjosiipikäpylintu)

4. Sumuisten dyynien gorillat (V. Suorsa, K. Hiekkanen, J. Österberg ja P-P Österberg, 50 lajia (viim. laji 15.24), 2 ässää (harmaapäätikka, hippiäisuunilintu)

5. Lumikki ja kolme pientä kääpiötä (S. Kalliokoski, J. Rasmus, N. Pitkäkangas ja T. Uusimäki), 48 lajia, 1 ässä (vuorihemppo)

6. Huru-ukot (E. Borén ja P. Hanhineva), 42 lajia, 1 ässä (kuukkeli)

7. Ämmä ja äijänkäppyrät (S. Pudas, E. Lämsä, M. Maarala, P. Pelttari), 41 lajia, 1 ässä (haapana)

 

LINKIT