Nea Pitkäkangas vuoden nuori lintuharrastaja

Nea retkellä Virossa yhdistysretkellä toukokuussa 2013.Kokkolalainen Nea Pitkäkangas valittiin vuoden nuoreksi lintuharrastajaksi 17. marraskuuta 2013. 16-vuotias Nea kiinnostui linnuista jo pikku tyttönä seuraamalla lintuja papan talviruokintapaikalla. Papan opastuksella lintulajit alkoivat tulla tutuiksi. Myöhemmin kiinnostui kasvoi ja lintukirjoja ja lintukuvia tutkimalla tietoa karttui siinä määrin, että lintujen seuraamisesta tuli harrastus.

Harrastus lähti lentoon, kun nuori harrastaja liittyi Keski-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen lintukerho Vikloon, jossa hyvät retkikohteet ja lintuyhdistys tulivat tutuiksi. Nykyään innokas retkeilijä osallistuu myös KPLY:n muuhun toimintaan, kuten pönttötalkoisiin, yleisötapahtumiin ja kokouksiin.

Nean määritystaidot ovat jo niin hyvät, että hän pääsi tänä vuonna kesätöihin Kokkolan kaupungille tekemään muun muassa lintulaskentoja kaupungin alueella oleville linnustonsuojelualueille.

Lintuharrastuksen ”suolana” Nea pitää erilaisia lintukisoja, ja erityisen hieno elämys oli KPLY:n linturetki Viroon.

BirdLife Suomi on vuodesta 2000 lähtien valinnut vuoden nuoren lintuharrastajan. Palkinnolla halutaan kannustaa nuoria aktiiviseen lintuharrastus- ja järjestötoimintaan. Tämän vuoden palkinto julkistettiin BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa tänään sunnuntaina.

 

Katso Nean haastattelu MTV:n kymmenen uutisiin!